Florile sunt podoabele pamantului in care se oglindesc ca-ntr-un reflex splendorile paradisului.

Florile sunt podoabele pamantului in care se oglindesc ca-ntr-un reflex splendorile paradisului.

luni, 1 martie 2010


Arbori ornamentali



Arhitect peisagist,ofer proiecte pentru amenajarea spatiilor verzi,a gradinilor,teraselor,sau a balcoanelor, consiliere in alegerea plantelor potrivite pentru anumite spatii,si pot asigura si executia.Tratez plantele bolnave,sau va consiliez in aceasta privinta.De asemenea va ofer o mare varietate de plante,la preturi avantajoase,sub pretul pietei,pentru care ofer garantie si tratament.

Sophora Japonica Pendula



Caracteristic acestui arbore este aspectul „plângător” al coroanei.
Plantă foarte rustică cu o rapiditate medie de creştere, rezistentă în climatul secetos, la razele solare şi la poluarea atmosferică.
Frunzele sunt de culoare verde închis strălucitor,iar înainte să cadă devin galbene.
Înfloritura ornamentală cu flori alb-crem.
Are valoare ornamentala foarte apreciată.
Marimi disponibile:150-175ron -> 300ron


Robinia pseudoacacia Umbraculifera - Salcam ornamental


Robinia pseudoacacia Umbraculifera - Salcam ornamental. Salcâm cu coroană rotundă în formă de umbrelă, altoit în tulpină înaltă. Nu are flori. Preferabil pentru străzi înguste.
Marimi disponibile:225-270cm -> 150ron

Magnolia Grandiflora



Magnolia Grandiflora - Un copac peren, cu o coroană bogată având frunzele ovale şi lucioase asemănătoare ficusului. De la mijlocul verii până toamna devreme va încânta orice curte cu florile sale mari,ce au un diametru de 30cm si un miros îmbietor, având o culoare albă ce contrastează cu verdele închis al frunzelor.
Marimi disponibile:80-100cm -> 125ron
125-150cm -> 380ron
225-250cm -> 1050ron

Catalpa bignonioides nana


Catalpa bignonioides nana - Este un arbor foarte decorativ, cu coroană altoită, ce creşte în formă rotundă, fără a necesita tăiere.
Frunzele sunt de un galben - auriu toamna. Atinge până la 12-18 m înălţime.
Marimi disponibile:200-225 -> 230ron

Betula pendula - Mesteacan


Betula pendula - Mesteacan - Arbore de dimensiuni mari, cu tulpină dreaptă conducătoare, acoperită de o scoarţă albă, cu coroană deschisă, cu numeroase ramuri subţiri, cu lujeri pendenţi, lucitori, flexibili. Are o creştere rapidă, crescând anual 45 cm în înălţime şi 25 cm în lărgime.
Dimensiuni: 18-25 (30) m în înălţime şi 7 (9)-12 m în lărgime. Frunzele, ce apar primăvara devreme, sunt simple, petiolate, serate, crenate sau lobate, cu nervaţiuni complet-penate. Este o specie heliofilă, rustică, care însă rezistă greu la soluri compacte, acide cu ape în exces, la o umbrire puternică sau la o uscăciune accentuată. Este rezistentă la ger, fum, gaze. Este foarte preţuită pentru portul său elegant şi frumuseţea trunchiului. Se întrebuinţează inividual sau în grupuri.
Marimi disponibile:175-200cm -> 110ron



Albizzia julibrissin -Arbore de matase


Albizzia julibrissin -Arbore de matase - Formează o coroană etalată, puţin ramificată, cu frunziş elegant, foarte fin. Valoarea ornamentală este dată mai ales de înflorirea de lungă durată (iulie-august) când apar inflorescente asemenea unor buchete dese de filamente mătăsoase roz-pal. Se foloseşte ca arbore solitar sau în grup.
Marimi disponibile:125-150cm ->90ron


Acer platanoides Globosum




Acer platanoides Globosum - Creşte 4-5 m înălţime şi 5-6 m în lărgime. Ramuri dese, formă compactă, globuloasă. Frunze roşii-maronii primăvara, devenind verzi-mediu vara şi apoi galbene toamna. Creştere înceata. Absolut rezistent la aşezările urbane.
Marimi disponibile:200-225cm -> 200ron

Acer palmatum Atropurpureum



Acer palmatum Atropurpureum - Format: arbust cu format de arbore, ocazional arbore de dimensiuni mici, foarte pitoresc, de regulă cu multiple trunchiuri. Coroana este rotundă iar la maturitate are formă de umbrelă, înclinată, cu creştere lentă. Atinge 5-7 m înălţime şi lăţime. Creşterea anuală este de 20-35 cm atât pe înălţime cât şi lăţime şi la arborii mai în vârstă de 30 de ani.
Frunzele sunt de un verde proaspăt, cu coloritul de toamnă portocaliu până la roşu strălucitor. Preferă locurile cu umbră uşoară dar cu multă lumină, protejate de vânt, solurile uşoare, nisipoase.
Marimi disponibile:80-100cm -> 170ron
175-200cm -> 956ron
60-70cm -> 100ron

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu