Florile sunt podoabele pamantului in care se oglindesc ca-ntr-un reflex splendorile paradisului.

Florile sunt podoabele pamantului in care se oglindesc ca-ntr-un reflex splendorile paradisului.

luni, 1 martie 2010

Prunus Serrulata Kiku-Shidare



Dimensiuni disponibile:100cm
Preturi:100ron


Prunus serrulata Kanzan



Dimensiuni disponibile:100-120cm
Pret:120ron


Pyracantha Coccinea pe trunchi



Pyracantha (Pyracantha coccinea) este un arbust peren, de talie medie spre mare (în funcţie de stilul de cultivare), care poate creşte până la patru metri înălţime şi tot atâţia în lăţime. Are frunzele lanceolate, mici şi lucioase, de culoare verde închis. Tulpina este solidă şi prezintă numeroşi spini, deci poate fi folosită mai ales pentru garduri vii, impiedicând accesul. Florile de care se umple în mai-iunie sunt albe, mici şi grupate în buchete, iar fructele sunt bobiţe cât bobul de mazăre de culoare portocalie (există şi în nuanţe de galben şi rosu), foarte intens colorate, strânse în ciorchini. Fructele stau pe tulpină câteva luni, din iulie până în octombrie şi chiar mai târziu, dacă vremea se menţine frumoasă.
Pret:180ron

Phyllostachys nigra - Bambus


Phyllostachys nigra - Bambusul este de fapt o plantă ierboasă, foarte înaltă. Tulpina sa prezintă din loc în loc noduri şi, deşi este goală în interior, rezistenţa ei este incredibilă.
Marimi disponibile:150-175cm -> 330ron

Magnolia soulangeana


Magnolia soulangeana - Arbust sau arbore de 5-15 m înălţime. Florile în formă de cupă (albe, roz sau roz-purpurii) se formează chiar iarna târziu, continuându-şi înflorirea până la mijlocul primăverii.
Marimi disponibile:80-100cm -> 150ron

Ligustrum ovalifolium


Ligustrum ovalifolium - Arbust ce poate ajunge până la 3-4 m înălţime cu frunze eliptic-alungite, verzi-închise, lucioase. În iernile destul de blânde frunzişul este semipersistent. Florile sunt mici albe-gălbui, apar în iunie, nu prezintă prea mare interes. Se foloseşte mai ales ca garduri vii dar şi ca arbust component al masivelor.
Pret:7ron


Lavandula Angustifolia- Levanţica



Lavandula Angustifolia- Levanţica - Este o plantă tufoasă, înaltă până la 1 m, cenuşiu-păroasă. Ţara de origine este în ţinuturile meditereaneene. La noi se cultivă dar iernează liber. Are frunze înguste, lineare, cu margine revolută, iar florile sunt albastre-violacee, grupate în formă de spice laxe. Levănţica se cultivă pentru extragerea uleiului de lavandă, are întrebuinţări şi ca plantă medicinală, dar şi ca plantă decorativă.
Pret:10ron

Kerria japonica


Arbust cu flori simple sau duble. Este o plantă viguroasă, foarte rezistentă la îngheţ şi adaptată să crească în orice sol umed, bine drenat.
O puteţi aşeza într-un colţ semiumbrit din gradina dvs.
Pret:30ron

Hydrangea macrophylla - Hortensia



Hydrangea macrophylla - Hortensia Plantă de grădină, ornamentală pe toată perioada verii, decorativă prin florile sale mari şi colorate. Hortensia este mare iubitoare de apă. Dat fiind ca perioada de înflorire este foarte mare - de la începutul verii şi până toamna târziu - caracteristică rar întâlnită la alte plante, hortensia este una dintre preferatele iubitorilor de flori.
Pret:40ron


Forsythia suspensa



Forsythia suspensa - Denumită popular şi "ploaia de aur", forsiţia este un arbust foarte popular în grădinile noastre, fiind una din primele plante care înfloresc primăvara. Florile, de un galben aprins, apar chiar înaintea frunzelor oferind plantei un aspect de tufă în flăcări. Acest arbust de mărime medie poate fi plantat în orice loc din grădină sau poate fi tăiat pentru a forma un gard viu.
Pret:20ron

Erica Carnea


Erica Carnea - Are o creştere înceată şi este una dintre plantele ale cărei frunze sunt mereu verzi. Creşte sub formă de tufă şi se pretează ca vegetaţie pentru grădină, dar este adaptată şi condiţiilor oferite de ghiveci. Este deosebit de decorativă şi colorează plăcut zona în care este amplasată. Tufa nu creşte mai mare de 12-15 cm în înălţime şi poate avea diametrul de până la 40 de cm. De aceea, pentru plantarea în grădină se recomandă ca spaţiul liber dintre tufe să fie suficient ca ele să se poata dezvolta în voie. În timp, odată cu îmbătranirea plantei, tufa capătă un aspect neregulat, însă acest aspect poate fi rezolvat prin tundere. Erica carnea face fructe de dimensiuni mici, care nu sunt semnificative din punct de vedere ornamental.
Pret:16ron

Buxus Sempervirens suffruticosa sfera


Buxus Sempervirens suffruticosa - Este soiul care nu creste atat de inalt ca si Buxus sempervirens, si are forma globulara.
Marimi disponibile:10-15cm -> 25ron
50-60cm ->120ron

Buxus Sempervirens



Buxus Sempervirens - Are frunzele eliptice sau ovale, întregi cu aşezare opusă. Datorită uşurinţei deosebite de adaptare a devenit foarte apreciat. În timp poate să ajungă la dimensiuni de până la 5 m înălţime. Prezintă o coroană compactă de culoare verde intens. Florile de culoare galbenă au un miros specific puţin plăcut. Lemnul are culoarea gălbuie tare şi greu, fiind foarte căutat datorită valorii sale comerciale deosebite (apreciat pentru confecţionarea de instrumente muzicale de suflat şi pentru gravură în lemn). Se pretează la tuns, tăieri în diferite forme ornamentale.
Marimi disponibile:20-30cm -> 7ron

3 comentarii:

  1. Buna ziua

    Se poate sa imi spuneti un pret actualizat pentru Phyllostachys nigra ?

    q_tavy@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună seara, aveți un sediu în București? tudyavram@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere